Mavi yolculuk, mavi yolculuk tatili, mavi tur, mavi tur tatili

Mavi Yolculuk İçin Olmazsa Olmazlar

Mavi Yolculuk İçin Olmazsa Olmazlar

Mavi yolculuk yapanların bu tatili yapmaya karar verdiklerinde ilk olarak akla iş hayatının stresinden, kalabalıkların bunaltısından, şehirlerin keşmekeşinden uzaklaşmak gelir. Zaten saatlere göre yaşadığımızı düşünürsek saat kavramını bir kenara bırakarak kendinizi zamana bırakacağınız bir tatil şeklidir mavi yolculuk.

Hiçbir plan yapmadan her şeyi akışına bırakabilirsiniz, canınız o an neyi çekiyorsa onu yapabilirsiniz. Öyle ya mavi yolculuk dileyene dildiğini sunar; huzursa huzur, eğlenceyse eğlence, sporsa spor, dinlenmeyse dinlenme… Ama aklınızda bulunsun diyebileceğimiz önerilerimiz de var.

Bir şehrin, ülkenin veya bir mekânın hakkında bilgi sahibi olurken “yapmadan gelme, olmazsa olmaz” tarzı listelerine sıklıkla rastlamışsınızdır.

Mavi yolculuğa çıkanlar için de “yapmadan gelme, olmazsa olmazlar,” diyeceğimiz güzel aktivite, etkinlik ve güzel zaman geçirme önerileri bulunuyor. Bunları sıralayacak olursak;

·         Sabahları ilk yapılacak şey yüzümüzü dahi yıkamadan doğrudan denize girmeliyiz. Hem uyanabilmek için denizin serin suları iyi gelecektir, hem de sabah egzersizi yerine geçecektir. Duş aldıktan sonra bizim için hazırlanmış kahvaltımızı denin maviliklerine ve ormanların yeşilliğine karşı yapabiliriz.

·         Akşamları yıldızları izlemek diğer olmazsa olmazımız. Yıldızları izlerken herkes kendine göre bir moda geçebilir, dileyen müzik dinleyebilir, hayal kurabilir, dileyen meditasyon yapabilir, dileyen sırt üstü yatıp gökyüzündeki sonsuz fener alayının tadını çıkarabilir, yıldızlarla haşir neşir olmak mümkündür.

·         Mavi yolculuk aynı zamanda alışık olmadığımız sık veya hiç yapmadığımız bir keşiftir. Yıldızları izleyerek yıldızların hakkında bilgi sahibi olmak, denize girerek su altı taş, kaya ve canlılar hakkında bilgi sahibi olmak bizlere yeni bir şeyler katacak, bu bilgilerle mavi yolculuğumuzu taçlandırmış olacağız.

·         Bir kez gün batımı ya da gün doğumunu izlemek, ya da ayın kızıl halinde doğuşunu izlemek bizlere kendimizi iyi hissettirecektir.  Gün batımı, gün doğumu ya da ay doğumunda fotoğraf çekebilir ya da çektirebilirsiniz. Çünkü fotoğraf için en güzel ışık, ışığın yatay seyir izlediği zamanlarda ortaya çıkar.

·         Kendi programınızı yapın, günde bir saat yüzme, bir saat güneşlenme, bir saat su altını deniz gözlükleri ile inceleme, deniz ayakkabısı giyerek kayaların üstünde oturma gibi aktivite programı yapabilirsiniz. Ya da canınız nasıl istiyorsa içinizden ne geçiyorsa o şekilde hareket edin, mavi yolculuğu akışına bırakın.

·         Eğer iş yaşamı içinde yeteri kadar kitap okuyamıyor ve bunun eksik kalmış bir yanınız olduğunu düşünüyorsanız mavi yolculuk tam bu etkinliğiniz için ideal, yanınıza birkaç keyifli ve dinlendiren kitap alın, denize girmediğiniz zamanlarda ayaklarınızı uzatarak çayınızla kahvenizle kitap okuyabilirsiniz.

·         İster arkadaşınızla gelin, ister yalnız teknede mutlaka kolay anlaşacağınız birini bulursunuz. Arkadaşınızla satranç, dama, kâğıt, tavla oynayabilir, denizin üstünde tatlı oyunlar oynayabilirsiniz.

·         Mavi yolculuk demek, manzara, doğa,  bambaşka su altı dünyası, su sporları, mavi, yeşil, turkuaz demek. Bu konuda her şeyi fotoğraflaya bilirsiniz ve sosyal medyadan paylaşımlar yaparak sıradan paylaşım ve yorumların dışına çıkabilirsiniz. Çektiğiniz fotoğrafları arşivlerseniz, size güzel anıları canlandırmaya vesile olacaktır.

·         Türk Rivierası’nın en güzel özelliklerinden biri de dünyanın başka yerlerinde bulamayacağınız bir bronzlaşma sunmasıdır. Deniz, tuz, tatlı esen hafif rüzgâr ve parlak güneş bir araya geldiğinde verdiği bronzlaşmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Kızgın güneşin geçmesiyle birlikte güvertede sağlıkla ve huzurla güneşlenebilişiniz.

Bunların dışında yapılacak elbette ki çok şey var ama önemli olarak nitelendirebileceğimiz olanları sizler için bir ara getirmiş olduk. Herkese iyi tatiller… 

 Bu linkler yararlı ve keyifli linkler :)

Marmaris - Fethiye arası Maxi Mavi Tur 7 gece 8 gün

Aven Camp ile Maxi Mavi Yolculuk

Fethiye - Göcek arası Butik Mavi Tur 4 gece 5 gün

Aven Camp ile Butik Mavi Yolculuk

Sitemizde yer alan diğer makaleleri okumak için blog.avencamp.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurt dışı turlarımız ile ilgili makalelerimizi okumak ve avantajları okumak için de Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Avrupa Turlarımız ile ile ilgili deneyim yazısı okumak için Avrupa Turu Tavsiye yazımızı okuyunuz. 


Mavi yolculuk, mavi yolcukluk tatili, mavi tur, mavi tur tatili, ucuz mavi yolculuk, ucuz mavi tur, gulet tekne kiralama, mavi yolculukta neler yapılır, mavi yolculuk programı, Aven camp mavi yolculuk,karavan kiralama Ankara



Makaleyi paylaş