Azmak Çayı, Azmak tekne turu, Aven camp turu

AKTİVİTE 1 - AZMAK ÇAYI TEKNE TURU

Akdeniz Yaz Gençlik Kampımız içinde yapacağımız ilk etkinlik Azmak Çayı Tekne Turu.  Berrak suları içinde yaşayan endemik canlıları yerinde görebileceğiniz tekne turumuz çok hoşunuza gidecek.  Öncelikle Azmak Çayı ve Akyaka hakkında kısa bir bilgi verelim.

Azmak Çayı; Kadın Azmağı ya da Akyaka Azmağı gibi isimlerle de anılır.

Azmak küçük su birikintisi anlamına kullanılsa da çay anlamına kullanılmış. Azmak Çayı Muğla İli Ula ilçesinde Akyaka köyü içinden geçerek Gökova Körfezine dökülen bir akarsu.

Kısa olan ama fakat su debisi boyuna göre oldukça fazla olan bir akarsu Azmak Çayı.

Kuzey kıyısında yapılaşmanın bulunduğu, güney yakasında ise sazlıklar ve yer yer yoğun alg topluluklarının olduğu bir akarsu olan Kadın Azmağı çıkış yerinde suyun debisi 700 L/s’dir. Yaklaşık 1700 metre uzunlukta, kıvrımlı, derinliği bazı noktalarda 6 metreyi aşan Azmak Çayı’nın suyu oldukça soğuk.

Günümüzde Azmak çayında teknelerle gezintiye çıkabiliyorsunuz. Biz de bu güzel doğa harikasının üstünde bir tekne turu aktivitesi yapıyoruz.

Azmak Çayı kenarında tanışma toplantımızın ardından teknelerin bulunduğu iskeleye doğru grup olarak ilerliyoruz. Arkasından gruplar halinde teknelere biniyoruz.

Çayın derinliği fazla olduğu için, Akyaka'dan kalkan teknelerle çayın iç kısımlarına doğru gidilebiliyor.

Tekne turu yaparken sahilde lokanta ve kafeleri, yer yer Azmak çayında yüzenleri, görebilirsiniz. Daha da önemlisi çayda çok sayıda endemik bitki ve buraya özel hayvanlar yaşıyor.

Çayda su kaplumbağasından su samuruna kadar çeşitli canlılar yaşamakta olup, oldukça berrak suyunda net olarak balıkları görme şansı elde ediyorsunuz.

Tekne turumuz binişimizden inişimize kadar yaklaşık yarım saat sürüyor. Tekneyi kullanan kaptanlar Azmak Çayı ve bölge hakkında size bilgiler veriyor.

Gökova’nın içinde tam bir doğal güzellik olan azmak Çayı’nı yerinde keşfetmiş oluyorsunuz.

Tekne turundan sonra dilerseniz kahvaltınızı Çayın kenarında yapabilir, arkasından da suya girerek serinleyebilirsiniz.

Çayın bulunduğu yer suyun soğuk olmasından dolayı Akyaka’nın diğer yerlerine göre serindir. Yazın sıcaktan bunalan insanlar buraya akın etmektedir. 

Marmaris Jeep Safari Aktivitemiz

Fethiye Koyları Tekne Turu Aktivitemiz

Otobüsle Avrupa Turları - Haydi Avrupa'ya


Anahtar kelimeler:

Azmak Çayı, Azmak tekne turu, Aven Camp turu, kamp organizasyonları, kamp turu, kamp turları, Ege kamp turları, aktivite tatili, çadır kampı turu, yaz gençlik kampı, aven camp yorum, kamp turu yorum, kamp turu tavsiye, 2022 kamp turu

Makaleyi paylaş