Kamp nedir, kampçılık nedir, kamp turları nasıldır

Kamp ve kampçılık nedir? Kampçılığın tarihi

Kamp nedir?

Kamp; katılımcıların açık havada geçici olarak ikamet ettikleri bir yaşam tarzıdır. Eğlence etkinliklerinin de yer alabildiği, genellikle özel olarak tasarlanmış veya uyarlanmış çadır veya barınak tipi konaklama ile mümkün olmaktadır.

Kamp yapmak, bir zamanlar cesur ve açık hava seven insanlar için sadece zorlu ve doğaya dönüş eğlencesiydi. Ancak zamanla çok sayıda sıradan aileler ve bireyler için bir tatil haline geldi.

Özellikle Asya’da konar göçebe toplumlar için kamp yapmak doğal bir yaşam tarzıydı. 4 duvarı ve çatısı olan evler yerine at kılının örülerek iplik ve kumaş haline getirilmesi ile yapılan çadırlar tercih edilirdi. Çadırlarda yaşayan aileler yerleşik şehir hayatı yaşamazlardı. Yazları ve kışları ya da daha kısa süreli olarak farklı yerlerde çadırlarını kurar ve orada yaşarlardı. Bu tür yaşam tarzını benimsemiş toplumların büyük çoğunluğu yerleşik hayata geçmiş ve duvarları ve çatısı olan evlerde yaşamaya başlamışlarsa da bugün hala bu yaşam tarzını sürdüren milyonlarca insan bulunuyor.

Ayrıca savaş ve sefer halinde iken de ordular sahrada, açık alanda kamp kurarlar, bu sistem bugün hala devam etmektedir.

Ancak bu tür kamp faaliyetleri bizim kullandığımız kampçılık anlamında değil, zorunlu hallerde ve ekonomik - kültürel yaşam tercihlerinden kaynaklanıyordu.

Kamp Tarihi

Bugünkü anlamda modern eğlence kampçılığının kurucusu Thomas Hiram Holding, 1908'de Kampçının El Kitabını yazdı. Kamp yapma dürtüsü çocukken edindiği deneyimlerden kaynaklanıyordu.

Holding, 1901 yılında dünyanın ilk kamp kulübü olan Bisiklet Kampçıları Derneği'ni kurdu. Ünlü Antarktika kâşifi Robert Falcon Scott, 1909’da Kamp Kulübü'nün ilk başkanı oldu.

Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra, İzcilerin ve Kız Rehberlerin kurucusu Robert Baden-Powell, Camping Club'ın başkanı oldu. Bir dizi Batı Avrupa ülkesinde kamp organizasyonlarının kurulmasını teşvik eden Büyük Britanya ve İrlanda kampçılığın lider ülkelerinden oldu.

1932'de Uluslararası Kampçılık ve Karavancılık Federasyonu (Fédération Internationale de Camping ve de Caravanning; FICC) kuruldu - ilk uluslararası kamp organizasyonu gerçekleşmiş oldu.

Kuzey Amerika’da ise 1870'lerden önce eğlence için vahşi doğada bireyler kamp yapıyordu.

At sırtında, yürüyerek seyahat veya kano ile yapılıyordu bu kamplar. Ama organize bir kamp yoktu. Adirondack Mountain Club ise 1922'de kuruldu.

Appalachian Mountain Club (1876) ve Sierra Club (1892) gibi birçok kuruluş, uzun süredir kampçılara hizmet veriyordu.

Bununla birlikte, kampçıların geniş çapta örgütlenmesi, boş zamanın artması ve motorlu araçların kullanılması daha sonra gerçekleşti.

Kamp yapma aktivitelerinin muazzam bir büyümeye sahip olması II. Dünya Savaşı sonrasında mümkün oldu.

Kuzey Amerika'daki organize kampçıların çoğu yerel kulüplere aittir, ancak Amerika Birleşik Devletleri'nde iki büyük ölçekli ulusal organizasyon vardır (Ulusal Kampçılar ve Yürüyüşçüler Derneği ve Kuzey Amerika Aile Kampçıları Derneği) ve bir tanesi Kanada'da (Kanada Kampçılık ve Karavancılık Federasyonu).

Avustralya ve Yeni Zelanda'da bireysel kampçılık çok popülerdir, ancak organize tesisler Kuzey Amerika'dakilere kıyasla nispeten azdır. Afrika'da ve Asya'nın bazı bölgelerinde rekreasyon kamplarının popülaritesi artırmaya devam ediyor.

Gençlik kampı

Başka bir türden organize kamp, ​​1861'de Amerika Birleşik Devletleri'nde, Washington’da, Gunnery School for Boys öğrencileri için Milford-on-the-Sound'da Frederick William Gunn ve eşi tarafından yönetilen bir erkek kampıyla başladı.

Hemen ve ardı ardına 18 yıl boyunca tekrarlandı. Diğer benzer kamplar gelişmeye başladı. İlk kızlar kampı 1888'de Luther Halsey Gulick ve eşi tarafından Connecticut'taki Thames Nehri üzerinde kuruldu.

Modern kamp

İlkelden motorluya tüm kamp türleri, özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Batı Avrupa'da popülerlik kazandı.

Kamp alanlarının çoğalması ve eğlence araçlarının artması da bu büyümeyi önemli ölçüde etkiledi.

Özellikle, birçok kamu ve ticari kamp alanı, göz alıcı yerlerde asfalt park alanları ayırarak karavanlara hizmet vermektedir. Kamu arazisinde kamp yapmak, talebe bağlı olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da popülerdir. Ticari karavan kamp alanları tipik olarak, bir dış mekân ortamında ev rahatlığının çoğunu sağlayan elektrik ve su bağlantılarına sahiptir.

Kamp malzemeleri ve teçhizatında birçok teknik gelişme olmuştur. Hafif naylon çadırların paketlenmesi ve kurulması, öncekilere göre daha kolaydır. Yağmura karşı üstün koruma sağlarlar ve ayrıca taşımaları daha kolaydır. Hafif alüminyum pişirme kapları ve portatif sobalar, ilkel kampçılar için genel donanım ağırlığını da azalttı.

Türkiye’de kampçılık:

Türkiye kamp alanları sayısı ve sahip oldukları donanımı ile de zengin bir ülkedir. Özellikle kampçılık için uygun ve doğal alanlar Türkiye’de kampçılığın sevilmesi ve gelişmesi için zemin oluşturmuştur.

Ancak tüm bunlara rağmen özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika ile Avustralya kıyaslanamayacak kadar düşük sayılara sahibiz.

Son yıllarda otel turizminin orta sınıfa göre pahalı bulunması, şehir hayatı ve stresten kaçma isteği, pandemi koşulları ve sağlık için kampçılık daha popüler hale gelmeye başladı.

Aven Kamp olarak aktiviteli çadırlı kamp yapmak isteyenlere maliyet ve meşakkatten daha az etkilenecek şekilde fırsatlar sunmuş oluyoruz.

3. yılında 3 farklı destinasyonla her beklentiye uygun kamp organizasyonlarına devam ediyoruz.

Otobüsle Avrupa Turları için: Haydi Avrupa'ya

Kamp Turları Blog sayfamız için: Blog.AvenCamp.com

Kamp nedir, kampçılık nedir, kamp turları nasıldır, kamp turu, kamp turları, 2022 kamp turları, aktiviteli kamp turu, Ankara ve İstanbul çıkışlı kamp turları, Marmaris kamp alanları, Fethiye kamp alanları, kamp malzemeleri

Makaleyi paylaş