Scuba Diving nedir? Kamp Turu 2022

SCUBA DIVİNG NEDİR?

Scuba Diving ya da 

Tüplü Dalış tam olarak nedir sorusuna cevap verelim.

Dünyada en hızlı büyüyen ekstrem sporlardan biri olan tüplü dalış Türkiye’de de her yıl gittikçe popüler hale geliyor. Her yıl milyonlarca insan, ister öğrenmek için, ister başlangıç ​​dalışı için, isterse de dalış lisansı olduğu için tüplü dalışa gidiyor.

Akdeniz Yaz Gençlik Kamplarımızın da vazgeçilmez parçalarından biri olan Scuba Diving hakkında biraz detay bilgi verelim. Kamp turumuzda bu unutulmaz deneyime hazır olun.

Scuba Diving

Tüplü dalış, esas olarak bilmediğimiz şahit olmadığımız görmediğimiz denizaltı dünyasını keşfetmek için yapılıyor. Denizaltı; insanlığın tam olarak hükmedemediği belirsiz bir mecradır. Çünkü biz bu denizaltında doğal yollarla nefes alamıyor ve yaşayamıyoruz.

İşte tüplü dalış nefes alamadığımız su altı dünyasında sınırlı bir süre için de olsa bize bulunma fırsatı veriyor.

Sıradanlaşan ve tatsızlaşan günlük hayatımızda farklı ve heyecan verici bir şey yapmak istiyorsak Scuba Diving tam da aradığımız şey olacaktır.

Tabii ki, sualtı dünyası sadece merakımızı gidermiyor; aynı zamanda renkli, canlı, benzersiz bir dünya. Keyif veren ve tatmadığımız duyguları tatmamıza yarayan su altı dünyasını keşfetmek; insanın hayatında yapabileceği en güzel deneyimlerden biri.

“Farklı renkler ve denizdeki vahşi yaşam, tüm bu yerlerde o kadar etkileyici ki, insanlar kendilerini tekrar tekrar dönerken buluyorlar.”

Tüplü Dalış Nedir – Teknik Noktalar?

Sualtına dalmak, denizlerin altında yaşayan bir dünya olduğunu keşfettiklerinden beri insanoğlunun ilgisini çeken bir şeydir. SCUBA, Self Contained Underwater Breathing Apparatus yani su altında nefes almamızı sağlayan ekipmanın kısaltmasıdır.

Tanklardaki hava, dışarıda bildiğimiz şekliyle sıkıştırılmış havadır, bu nedenle kısmen nitrojen, kısmen oksijen ve diğer bazı gazlar da vardır.

Birçok insan yanlışlıkla havanın saf oksijen olduğuna inanır, ancak bu aslında dalgıçları zehirler! Basınçlı havadaki nitrojen nedeniyle, aşırı alkolle aynı etkiye sahip nitrojen narkozu meydana gelebileceğinden, dalgıçların daha derinlere dalarken çok dikkatli olmaları gerekir. Bu, daha sığ sulara geri dönerek kolayca çözülür.

Dalgıçlar için unutulmaması gereken en önemli şeylerden biri, asla çok hızlı derine inmemek ve asla yüzeye çok hızlı geri dönmemektir.

Tüplü Dalış - Güvenlik Nedir?

Tüplü dalışla ilgili unutulmaması gereken en önemli şey [güvende olmanız gerektiğidir]. Dalışa kendi başınıza gitmeyin ve uygun eğitim almadan dalış ekipmanı satın almaya ve dalmaya kalmayın. Tüplü dalış yapmak istiyorsanız ve ilk defa dalacaksanız yanınızda bir hoca eşliğinde dalmalısınız.

Tüplü dalış inanılmaz derecede popülerdir. Bu konuda dünyanın en güzel dalış noktaları Kızıldeniz ve Asya’nın bazı noktalarıdır.

Örneğin Şarm El-Şeyh'te veya bu konuda dünyanın herhangi bir yerinde dalış yapmak istiyorsanız, iyi dalış okulları bulabileceksiniz.

Tüplü Dalış Nedir – Bazı İlginç Gerçekler

Biliyor muydunuz?

Rekreasyonel dalgıçlar için derinlik sınırı 30 ila 40 metre arasındadır (100 ila 133 fit'e eşittir). Daha derine inmek istiyorsanız, özel eğitim veya özel olarak eğitilmiş bir arkadaş gereklidir.

Nuno Gomes, 318 metrede (veya 1044 fit) en derin tüplü dalış için dünya rekorunu elinde tutuyor. 308 metreye (veya 1016 fit) atlayan John Bennet'i (merhum) yendi. Fransız bir dalgıç olan Pascal Bernabé, daha derine (330 metre veya 1083 fit) dalabildiğini iddia ediyor, ancak bu doğrulanmadı.

Tüplü Dalış Nedir – Bazı İlginç Dalışlar

Tüplü dalıştan hoşlanıyorsanız, bunu daha da ilginç hale getirmek için yapabileceğiniz birkaç şey var. Örneğin birçok yapay resif var. Bu yapay sazlıklar, ya yok edilen mercanları restore etmek için ya da mercanın nasıl büyüdüğünü ve diğer deniz yaşamını nasıl çektiğini görmek için bilimsel bir deney olarak yaratılmıştır.

Örneğin, yapay resifler oluşturmak için bilerek batırılmış birçok batık var.

Çelik gibi sinirleriniz varsa, köpekbalıklarıyla dalış yapmayı düşünebilirsiniz! Dünyada bazı yerlerde köpek balıklarını doğal yaşam alanlarında incelemenizi görmenizi sağlayacak aktiviteler var. Bu kesinlikle unutulmayacak deneyim olabilir.

Kendilerini çelik bir kafese kapatanlar yanlarına aldıkları balık bağırsağı ile bir köpekbalığı sürüsünü kendisine çekerek adrenalin yükseltirler. Tabi ki kesinlikle bunun için iyi bir eğitim ve güvenliğin güvenilir olması şart.

Otobüsle Avrupa Turu için Tıklayınız

Kamp Blogları okumak için tıklayınız

Acentemiz web sitesi için tıklayıız.

Ana sayfamıza dönmek için tıklayınız

Scuba Diving nedir, Kamp Turu, tüplü dalış, kamp turları, kamp turu yorum, kamp turu tavsiye, aktiviteli kamp turu, kamp alanları, kamp tatili, Akdeniz kamp, ege kamp, AVEN camp, tüplü dalış yerleri

Makaleyi paylaş