Mavi yolculuk rotaları Güney Ege'de mavi yolculuk

Güney Ege’de Mavi Tur yapmak

Mavi Yolculuk - Aven Camp ile 2021’de denize, güneşe, maviye, teknelere, yıldızlara, ormanlara, koylara aşık gençlerimiz için özellikle programlandı.  Dolu dolu eğlence, dolu dolu huzur, dolu dolu dostluk - arkadaşlık ve sosyal ortam.

Böylesine güzel bir program ancak Türkiye’nin en güzel mavi yolculuk rotaları ile taçlandırılabilirdi. Biz de öyle yaptık. Fethiye – Göcek / Göcek - Fethiye rotası ile butik Mavi yolculuk, Fethiye – Göcek – Dalyan – Marmaris / Fethiye ile Maxi Mavi Yolculuklarımızın rotalarını tanıyalım.

Mavi Yolculuk özünde Türk tipi bir tatil şekli olarak dünyanın başka yerlerinde de böyle veya buna benzer yolculuklar olsa da, "Mavi Yolculuk" terimi yalnızca Türkiye'nin Turkuaz Sahili boyunca yapılan bir yolculuğu tanımlamak için kullanılır.

Güzergâhlar, birkaç günlüğüne birkaç tenha koya gitmek kadar kısa olabilir veya birkaç hafta boyunca Türk Rivierası'nın tüm uzunluğu boyunca seyahat etmek kadar kapsamlı olabilir.

Rotanın daha popüler kısımlarını oluşturan Dalyan, Gökova, Kekova gibi daha küçük köy ve koylara ve benzeri destinasyonlara gidilirken Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Antalya dahil olmak üzere Turkuaz Sahilinde sefere başlamak için seçenekler var.

Yunanistan'ı ve çevresindeki Yunan adalarını ziyaret etmek de Türkiye’de kullanılan mavi yolculuk destinasyonlarındandır.

Türkiye, Akdeniz ve Ege Denizi'ne kıyı ülke konumu sayesinde en iyi yat kiralama güzergâhlarına sahiptir. Kıyılarımız; güneş, doğal güzellikler, gece hayatı ve kaliteli hizmet arayan turistler arasında çok popüler bir merkezdir. Türkiye'nin güneybatısındaki uluslararası havaalanlarına düzenli uçuşlar, çeşitli turizm merkezlerini çok erişilebilir hale getirmiştir.

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Göcek gibi yerler yaz aylarında çok sayıda ziyaretçiyi ağırlar ve bu yerlerin her biri bir yat kiralama noktalarıdır.

Fethiye – Göcek Dalyan – Marmaris Mavi tur Rotası

Fethiye:

Fethiye, Fethiye Körfezi'nin içinde, kuzeye açık ve arkasındaki çam ağaçları ile çevrili, küçük ve büyük adacıkların serpiştirildiği bir koyda yer almaktadır. Kültürel zenginliği, doğal güzellikleri ve yerel coğrafyası Fethiye'yi Türkiye'nin en önemli mavi yolculuk rotalarından biri yapmaktadır. Rota, yol boyunca belki de en nefes kesici doğa harikalarına sahiptir.

Fethiye çok büyük bir yerleşim yeri ve aynı zamanda limanı bölgedeki en aktif limanlardan biridir.

Fethiye, dağların eteğinde, yeşil çam ve sedir ormanları ile korunaklı çok güzel bir koyda yer almaktadır. Bu son derece güzel ve huzurlu tatil beldesi oldukça gelişmiş bir turizm altyapısına sahip ve yıllar içinde Akdeniz'in en popüler yerlerinden biri haline geldi.

Burayı ziyaret ettiğinizde Fethiye limanında teknenizin demirleyebileceği limanın hemen yanında yer alan nefes kesen anıtsal Likya Kaya Mezarlarını keşfetmelisiniz. Öğleden sonranızı kumlu plajlarda geçirebilir veya mahremiyet arayabileceğiniz adaları ve koyları ziyaret edebilirsiniz.

Deniz sıcaklığı yıl boyunca 19° C'nin altına düşmez, bu nedenle dalış veya şnorkelli yüzme için ideal noktanız burasıdır. Saf adrenalini yaşamak istiyorsanız yamaç paraşütü yapabilir, Saklıkent kanyonunda raftingine gidebilir ya da macera arıyorsanız dağ yollarında jeep safari yapabilirsiniz.

Gerçekten herkes için bir şeyler var. Fethiye sokakları, rahatlamak isteyenler için keyifli bir alışveriş deneyimi sunan mağaza, bar ve restoranlarla dolu. Tarih meraklıları, Rodos Şövalyeleri kalesinin kalıntıları ile Fethiye limanı yakınında bulunan Roma amfitiyatrosunu ziyaret edebilirler.

Göcek:

Fethiye güzergâhınız üzerinde Fethiye Körfezi'ndeki bir başka sessiz ve samimi kasaba olan Göcek'e de uğrayacaksınız. Göcek’teki limanda da en seçkin yatları görebilirsiniz. Ülkenin güneybatı sahili, ülkenin kıyı şeridinin güzelliğini tüm ihtişamıyla deneyimlemek için belki de en bilinen destinasyondur ve tarihi kalıntılara, uzak adalara ve el değmemiş plajlara, günlük yolculuklar için kiralanabilen çok çeşitli uzun yelkenli teknelere sahiptir.

Göcek limanı çok küçük bir kasaba olabilir ama dünyaca ünlü yatlar buraya demirlemeye gelir. Göcek, muhteşem manzara ve bozulmamış doğa ile çevrilidir. Su oyuncakları ile eğlenebileceğiniz birbirinden güzel adalar manzarası ve korunaklı koylarda eğlenebilirsiniz.

Gün boyunca şehir merkezine gidebilir ve hepsi iyi uluslararası ve yerel müzik çalan birçok dükkan, restoran ve barın bulunduğu Turgut Özal Caddesi adlı uzun caddeden aşağı doğru yürüyebilirsiniz. Şehir merkezinde sahile paralel alışveriş caddesine çok kısa bir yürüyüş yolu var. Ayrıca el yapımı gümüş takılar, yöresel seramikler, tığ işi, Eski ve yeni Türk Kilimleri, Antika eşyalar, trend moda yüksek kaliteli replika çantalar da bulabilirsiniz.

Bu kasabanın gerçekten özel bir cazibesi var ve sizi başka hiçbir şey mutlu edemediyse, bu küçük kasabanın sunduğu harika yemekler kesinlikle memnun edecek!

Göcek, birbirinden güzel sayısız koyuyla mavi yolculuk teknelerinin en gözde mekânıdır. Ayrıca yatlar için her türlü hizmeti sunan altı marina bulunmaktadır. Göcek adaları, dünyanın her yerinden jet sosyetenin buluşma noktalarıdır.

Marmaris:

Marmaris ilçesi, Türkiye'nin güneybatısındaki Muğla ilinde yer almaktadır. Popüler tatil beldesi Marmaris, Hisarönü Körfezi'nin ötesinde yer alır. Marmaris, Ege'nin en büyük otellerinden bazılarına ve denizcilere ev sahipliği yapmakla birlikte en çok yatak kapasitesine de sahip şehrimizdir.

Bu kasaba, dünyanın en büyük doğal limanlarından birine sahip olması ve genel olarak dünyanın her yerinden turistler için çok çekici bir tatil yeri olması nedeniyle özeldir.

Körfez, sıcak güneşin altında parlayan kristal berraklığındaki denizi yanında, bozulmamış doğa ve yemyeşil ormanla çevrilidir. Elbette, keşfedilmeye değer çekici deniz manzaralarına sahip çok sayıda koy vardır.

Tarihçi Herodot tarafından da dile getirilmiş M.Ö. 3000 yılından beri var olan ve şimdi müzeye dönüştürülen bir kalesi vardır Marmaris’in.

Canlı atmosferde şehrin kalbinde olmak isteyenler için… Marmaris, Ege ve Akdeniz'i birbirine bağlayan cennet gibi bir sahil kasabasıdır. Bu rota, mavi yolculuğun vazgeçilmez noktaları olan güzel koyları ve berrak suları kapsıyor.

Dalyan:

İztuzu, Loggerhead Kaplumbağa yani Caretta-Caretta kaplumbağalarını bulabileceğiniz sahil boyundadır. Küçük teknelerde nehrin tadını çıkarabilir ve Kaunos'un tüm ünlü kalıntılarının bulunduğu Dalyan'ı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca şımartıcı çamur banyoları yaşayabilir ve kaplıcaların keyfini çıkarabilirsiniz.

Ölüdeniz

Ölü Deniz Fethiye'nin güneyinde yer alır. Burada muhteşem mavi lagünü ve doğal güzellikleri görebilirsiniz. Ayrıca Xanthos ve Letoon Likya kalıntılarını da keşfedebilirsiniz.

Ölüdeniz Avrupa'nın en çok fotoğraflanan plajı olarak biliniyor. Bu mükemmel resim mekânı, sadece fotoğrafçılar için değil, spor meraklıları, adrenalin arayanlar için de hayallerin gerçeğe dönüşmesidir.

Ya da sadece güneşin altında sahilde eğlenmek isteyenler. Burada yamaç paraşütü seçeneğine sahip olacak, Babadağ Dağı'ndan 2000 m, Ölü Deniz plajı ve Mavi Lagün üzerinden uçacak ve dünyanın en güzel manzaralarından birine hayran kalacaksınız.

Ancak, bu aktiviteye önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Kendinizi çok maceraperest hissetmiyorsanız ve daha kolay giden bir rota seçmek istiyorsanız, manzaralara hayran olmak veya sahilde kalmak ve biraz su sporları ile eğlenmek veya sadece yüzüp rahatlamak için yürüyüşe çıkmanızı öneririz. Hangi eylemi seçerseniz seçin, iyi zaman geçireceğiniz garantidir.

Baştan çıkarıcı güzelliği ile Ölüdeniz, adından da anlaşılacağı gibi tamamen büyüleyici bir yer. Yeşilin, mavinin ve morun her tonu görülebilir. Rota, Ölüdeniz'in güzel doğasını keşfetme fırsatı veriyor. Tanrı'nın dünyaya bahşettiği bir cennet olarak nitelendirilen Ölüdeniz, dünyaca ünlü bir mavi yolculuk destinasyonudur.

Temel rotalarımız içinde yer alan bu merkezleri daha yakından tanımış ve rota hakkında genel bilgi vermiş olduk. Dilerseniz sitemizde yer alan tur programlarını da inceleyerek tek tek mavi yolculuklarımızda ziyaret edeceğimiz koylarımız hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 Bu linkler yararlı ve keyifli linkler :)

Marmaris - Fethiye arası Maxi Mavi Tur 7 gece 8 gün

Aven Camp ile Maxi Mavi Yolculuk

Fethiye - Göcek arası Butik Mavi Tur 4 gece 5 gün

Aven Camp ile Butik Mavi Yolculuk

Sitemizde yer alan diğer makaleleri okumak için blog.avencamp.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurt dışı turlarımız ile ilgili makalelerimizi okumak ve avantajları okumak için de Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Avrupa Turlarımız ile ile ilgili deneyim yazısı okumak için Avrupa Turu Tavsiye yazımızı okuyunuz. 


Mavi yolculuk, mavi tur, Fethiye mavi yolculuk, tekne turu,ekonomik mavi yolculuk, Göcek mavi tur, ucuz mavi yolculuk, Marmaris mavi yolculuk, kabin kiralama, 4 gece 5 gün mavi tur, mavi yolculuk tatili,karavan kiralama Ankara

Makaleyi paylaş