Kamp turu - Akdeniz Yaz Gençlik Kampı - Aven Camp

Neden Çadır Kampı Turuna Katılmalıyız?

Neden Çadır Kampı Turuna Katılmalıyız?

Her insanın ömründe hiç olmazsa bir kere açık hava çadır kampı deneyimini yaşaması gerektiği; insanın hem beden hem de ruh sağlığına nasıl fayda sağladığı konusunda yazımızı sonuna kadar okumanızı öneriyoruz.

Bir çadır kampı programına katılarak sağlığımızı olumlu katkı sağlıyoruz:

Her şeyden önce bir sene boyunca gerek öğrencilik hayatını, gerekse iş yaşamını yorularak ve stresle geçiriyoruz. Hiç olmazsa bu ortamdan bir hafta uzaklaşmak bedenimizi ve ruhumuzu sıfırlamak tabiri yerinde ise resetlemek anlamına gelecektir.

Kamp turu ve mekân değişikliği

Mekân değişikliği başlı başına ruh sağlımız için olmazsa olmaz bir karardır. Devamlı aynı ortamda ve aynı insanlarla bir arada olan kişilerin verimliliğinin düştüğünü ve mutsuz olduklarını sıkça duyarız. Bu konuda iş yeri yönetimleri çalışanların bu sorununu çözmek için arayışlar içinde olup, orijinal çözümler dahi üretmektedir. Mekân değişikliği yapmak bambaşka bir ortamda yepyeni yüzlerle bir araya gelmek; motivasyonu, enerjiyi ve odaklanmayı artırmak demektir. Bu da dolaylı olarak beden sağlığımızı olumlu etkileyecektir.

Kamp turu ve yüzme sporları

Kamp Turu sırasında birbirinden farklı sporlar yaparak da beden sağlığımıza hizmet ediyoruz. Hangi sporlarla uğraşıyoruz? Öncelikle atık bulaşmayan ve temiz deniz koylarında sık sık yüzme imkânımız oluyor. Yüzmek vücudun tüm kaslarını çalıştırabilen bir spordur.  Su altı tüplü dalış da yaptığımız bu sporlardan biridir.

Günün her saatinde denizle iç içe olduğumuz için denize girmek için çok fazla şansımız olacaktır. Tuzlu suyun dolasıyla deniz suyunun cilde üst solunum yollarına yaptığı katkıyı bilirsiniz. Deniz suyunun içindeki mineraller cildinize de fayda sağlayacaktır.

Kamp turu ve temiz hava

Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayanlar şehrin basık, sıcak, toza ve egzos dumanına maruz bırakılmış havası ile yaşamak zorunda kalıyorlar. Ancak Kamp turlarını yaptığımız yerlerin deniz kenarları ve orman içleri olduğu için oksijeni bol, en yakın bacalı fabrikanın yüzlerce km ötede olduğu havası temiz yerlerdir.

Bu alanlarda hiç olmazsa bir hafta boyunca doğrudan gökyüzü ile temas halinde ve arda engel olmaksızın doğrudan oksijenin içinde uyuyup uyanmak gerekli oksijenin alınmasını sağlayacaktır.

Trekking, rafting, sabah egzersizleri

Kamp turları sırasında bolca boş vaktimiz olacaktır. Bu boş vakitlerde dileyenler doğa yürüyüşüne çıkabilirler, engebeli arazide bacak kaslarını çalıştırıp güzel manzaraların tadını çıkarabilirler. Hem önemli bir değişiklik yapmış olursunuz, hem de grup eşliğinde eğlenceli bir aktivite yapmış olursunuz.

Kamp Turu ve sağlıklı beslenme

Doğa ile iç içe yapılmış bir kamp programında sabah kahvaltılarımız yöresel ürünlerden, organik yetiştirilmiş ürünlerden hazırlanacaktır. Bu yöresel ürünlerle yapılacak sabah kahvaltıları hafif ve herkesin tercih edeceği ürünlerden olacaktır.

Ayrıca kamp alanlarında satılan yöresel, organik ürünlerden öğle ve akşam yemeklerinizi kendiniz de hazırlayabilir, ilginiz varsa balık dahi tutup taze tüketebilirsiniz.

Kamp turu ve sosyal ortam

Kamp turların diğer turlardan otel tatillerinden ve başka programlardan ayıran en önemli özellik belki de bu kamp turlarının en önemli avantajıdır. Kamp turlarını yapanlar kamp alanlarında aynı doğal alan içinde tüm etkinliklerini ortak şekilde gerçekleştirirler. Bu durum insanların birbirini tanımasını, arkadaş olmasını ve beraber eğlenmesine olanak sağlamaktadır.

Gerek aktivitelerle, gerek yeme içme zamanlarında, gerekse gece kulüp gezmelerinde bir arada bulunan kampçılar, kamp süresi bitse de dostluklarını sürdürürler.

Koyda deniz kenarında yakılmış kontrollü ateşin etrafında müzik yapmak ve dinlemek, sohbet ortamları bu kampların akılda kalan en güzel yönleri olacaktır.

Aynı teknede tur yapmak, dalış yapmak, rafting turu yapmak güzel anılar biriktirmenizi sağlayacak. Çekilen fotoğraflar da bu anılarınızı ölümsüzleştirecek.

Yeni yüzler, yeni dostluklar, yeni bir çevre hayatımıza renk katacaktır.

Kamp turu yapmanın sadece birkaç tane avantajını sizlerle paylaşmış olduk. Daha birçok avantajını elde etmek biraz da sizin elinizde. Bu kamp turuna katılmak için bizimle irtibata geçmeniz yeterli olacaktır. Sağlıklı ve mutlu günlerde buluşalım.

 Bu linkler yararlı ve keyifli linkler :)

Marmaris - Fethiye arası Maxi Mavi Tur 7 gece 8 gün

Aven Camp ile Maxi Mavi Yolculuk

Fethiye - Göcek arası Butik Mavi Tur 4 gece 5 gün

Aven Camp ile Butik Mavi Yolculuk

Sitemizde yer alan diğer makaleleri okumak için blog.avencamp.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurt dışı turlarımız ile ilgili makalelerimizi okumak ve avantajları okumak için de Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Avrupa Turlarımız ile ile ilgili deneyim yazısı okumak için Avrupa Turu Tavsiye yazımızı okuyunuz. 

Kravan kiralama konusunda bilgi almak için: Ankara Karavan kiralama


Anahtar kelimeler:

Kamp turu, kampçılık, neden kamp turu yapmalıyız, kamp yerleri, kamp turizmi, Akdeniz Yaz Gençlik Kampı, Aven Camp, çadır kampı, çadırlı kamp turları, kamp turu yorum,karavan kiralama Ankara

Makaleyi paylaş