Marmaris gezilecek yerler, Aven Camp

Marmaris gezilecek yerler

Marmaris gezilecek yerler:

İşte Marmaris’in doğallığını korumuş koyları

Marmaris Gezilecek yerler listemizi yapabiliriz. Tertemiz sahilleri, tarihi kalıntıları, harabeleri, yemyeşil ormanlarla çevrelenmiş koyları ve berrak suları ile Marmaris denizin de içinde bulunduğu doğaseverler için önemli bir merkezdir.

Denizin mavisi ile ormanın yeşilinin birbiriyle kucaklaştığı Marmaris’te, gelip geçmiş medeniyetlerin bıraktıkları izler, burayı hem yerli hem de yabancı turistler için Marmaris ve çevresini gözde bir tatil beldesi yapıyor.

Marmaris’in Gezilecek Yerleri

MARMARİS KALESİ ve ARKEOLOJİ MÜZESİ

Marmaris Kalesi, Ege Denizi ve Akdeniz arasında bir geçiş noktasında bulunur. Bu nedenle tarih boyunca önemli bir konumda olmuş. İlk olarak İyonlar, sonra da Büyük İskender döneminde yenilendiğine inanılıyor.

Marmaris Kalesi, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1522 Rodos seferi öncesinde tekrar yenilenmiş ve genişletilmiş. Cumhuriyet öncesinden yakın tarihe kadar kale içinde konutlar da bulunuyordu. 80’li yıllarda kale restore edildi ve 1991’de müze haline getirildi. Şehir merkezinde bulunan Marmaris Kalesinde 1 sergi salonu, 3 teşhir salonu, 1 eser odası 1 komuta odası ve 1 malzeme deposu bulunuyor.

Marmaris Müzesi’nin arkeoloji bölümünde çok çeşitli olmamakla birlikte bölgenin geçmişine dair eserler bulunuyor.

Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait amfora parçalar ile Knidos, Hisarönü ve Burgaz bölgelerinde yapılan kazılarda bulunan çömlek ve cam işi eşyalar, sikke ve süs eşyaları sergileniyor. Etnografya bölümünde ise Osmanlı dönemine ait silahlar ve süs eşyaları, mobilya, dokuma işleri, kilim, bakır mutfak gereçleri sergilenmektedir.

DALYAN

Dalyan, Marmaris’in 80 kilometre güneydoğusunda ilginç ve güzel manzaraya sahip popüler bir tatil beldesi. Yerli ve yabancı tatilciler için oldukça rağbet gören Türkiye’yi temsil eden fotoğraflarda özellikle kullanılan Dalyan; 2008 yılında The Times tarafından Avrupa’nın en güzel açık alanı seçilmiştir.

Dalyan son yıllarda, caretta caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanı İztuzu Plajı, Kaunos antik şehri, kaya mezarları ve çamur banyolarıyla turizmin gözdesi haline gelen cennet bir beldedir. Tatilcilerin mutlaka görmesi gereken yerlerden biridir.

İÇMELER

Marmaris'e sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler, gerek çevre düzenlemesi, gerekse temiz plajı ve görünümü ile şehirsel yaşama sahip Marmaris’e göre sessiz bir yaşam tarzına sahiptir. Bu bölgede su sporları da oldukça popülerdir. Aynı zamanda İçmeler'den çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. İçmelerde restoranlar ve cafeler de oldukça ilgi görmektedir.

İztuzu ve Dalyan plajına düzenlenen günübirlik tekneler İçmeler bölgesinde de bulunmaktadır. İçmeler Plajı’nın karşısındaki adacıklar ve ormanlarla kaplı yüksek tepeleri burayı tercih edenlere keyifle dinlenme imkanı sunuyor.

TURUNÇ

Marmaris’e 21 kilometre uzaklıkta bulunan ve kara yoluyla geçilmesi zor olan Turunç, Marmaris’in bir mahallesidir. Doğal güzelliği ve plajının temizliği ile Mavi Bayrak ödülü de alan Turunç; kayalık alanların ve sualtı mağaralarının fazla oluşu nedeni ile dalış yapmayı sevenlerin favorisi.

Eski bir balıkçı kasabası olan Turunç, tekne turlarının ve yatların da popüler uğrak noktası. Çam ormanları ile çevrili Turunç tam bir huzur kaynağı.

KLEOPATRA ADASI (SEDİR) VE KLEOPATRA PLAJI

Marmaris’in 16 kilometre kuzeyinde bulunan Kleopatra Adası ve plajı; altın sarısı kumsalı ve denizi ile bölgeyi ziyaret edenlerin mutlaka görmesi ziyaret etmesi gereken yerlerden.

Plaj aynı zamanda Kleopatra Plajı olarak adlandırılmakta. Ünü dünyanın dört bir yanına yayılan ve ada; tarihte, Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Romalı sevgilisi ünlü komutan Antonius'un büyük aşk yaşadığı, yüzüp kumlarında uzandıkları yer olarak biliniyor.

Sedir Adası, turkuaz rengindeki denizi ve kumu ve ile turistlerin ilgisini çekiyor. Helenistik ve Roma dönemlerine ait antik tiyatro, agora ve antik liman kalıntıları da bulunan adada yüzlerce zeytin ağacı ille kaplı. Adada ayrıca M.Ö. 1000 yıllarına dayandığı sanılan Dor, Pers ve Romalılar'dan kalma tarihi eserler de adayı bir cazibe merkezi yapıyor.

LORYMA ANTİK KENTİ

Loryma Antik kent kalıntıları koyun giriş noktasında, körfeze hakim konumdaki tepenin üzerindedir. Tarihi milattan önce 7. yüzyıla kadar uzanan Loryma Antik Kenti'ne, Marmaris'ten Bodrum'a giden tekneler aracılığı ile ulaşılabiliyor. 


Mavi yolculuk ya da Mavi Tur

Yine son yıllarda gittikçe popülaritesi artan Mavi Tur tercihe edebilirsiniz. İsterseniz yine Aven Camp Mavi Yolculuk ile Türk Rivierası'nda mavi yolculuk da mümkün. Mavi Yolculuk tatili le hem 5 yıldız konforunu yaşayın, hem denizin üstünde bu keyfi yaşayın detaylı bilgi için aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz.

 Bu linkler yararlı ve keyifli linkler :)

Marmaris - Fethiye arası Maxi Mavi Tur 7 gece 8 gün

Aven Camp ile Maxi Mavi Yolculuk

Fethiye - Göcek arası Butik Mavi Tur 4 gece 5 gün

Aven Camp ile Butik Mavi Yolculuk

Sitemizde yer alan diğer makaleleri okumak için blog.avencamp.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yurt dışı turlarımız ile ilgili makalelerimizi okumak ve avantajları okumak için de Otobüsle Avrupa Turu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Avrupa Turlarımız ile ile ilgili deneyim yazısı okumak için Avrupa Turu Tavsiye yazımızı okuyunuz. 


Anahtar kelimeler:

Marmaris gezilecek yerler, Aven Camp, Kamp turu, gençlik yaz kampı, Marmaris kamp alanları, gençlik kampı, kamp turları, çadır kampı, çadır kampı turu, mavi tur, mavi yolculuk, kamp turları 2021,karavan kiralama Ankara

Makaleyi paylaş