kamp turları - kamp hayatı

KAMP YAPMAK İÇİN 12 NEDEN

Kamp yapmak sizin için neden iyi? Kamp yapmanın sağlık açısından faydaları hem yetişkinler hem de gençler için oldukça fazla. Her zamanki rutininizde evde zaman geçirirken, doğadan uzakta ne kadar şey kaçırdığınızın farkında olmayabilirsiniz.

KAMP YAPMANIN FAYDALARI

Kamp yapmak, sizin ve ailenizin harika açık havada vakit geçirirken tadını çıkarabileceğiniz, yaşlı ve genç herkes için çok sayıda faydaya sahiptir:

Stres azaltma:

Fazla strese neden olan planlamayı evde bırakın. Kamp yaparken, belirli bir zaman veya sizi rahatsız eden veya dikkatinizi çekmek için rekabet eden hiçbir şey yoktur. Bu tür bir ortamın doğal sonucu, başka hiçbir yerde bulamayacağınız gibi stresi azaltmak ve gevşemektir.

Temiz hava:

Günlük yaşamınızda temiz havanın ne kadar az olduğunun farkına varamayabilirsiniz. Kamp yapmaya gittiğinizde, dışarının harika kokularının yanı sıra açık ateşte pişirilen akşam yemeğinin kokusunu alırsınız.

İlişki kurma:

Kamp yapmanın en iyi ve en önemli yönlerinden biri, ilişkiler kurmanıza ve güçlendirmenize nasıl yardımcı olduğudur. Arkadaşlarınız veya ailenizle kamp yapmaya gittiğinizde, gecenin geç saatlerinde bile dikkatiniz dağılmadan konuşma ve ziyaret etme şansınız olur.

Fiziksel uygunluk:

Kamp yapmak için harcanan zaman fiziksel zamandır. Bir çadır kurarsınız, yakacak odun toplarsınız, yürüyüşe çıkarsınız. Evde, genellikle fiziksel uygunluğu desteklemeyen hareketsiz yaşamlar sürüyoruz. Kamp yaparken, yardım edemezsiniz ama fiziksel aktiviteye girip nabzınızı yükseltirsiniz.

Çalar saat eksikliği:

Sizi uyandırmak için çalar saat olmadan en son ne zaman geç uyudunuz? Kamp yaparken, sahip olduğunuz tek çalar saat güneş ve kuşların cıvıltısıdır. Çalar saat yerine doğa ile uyanmak, herkesin düzenli olarak sahip olması gereken bir deneyimdir.

Fişten Çıkarma:

Kamp yapmak, herkesin dijital eşyaların fişini çekip çıkarması için harika bir fırsattır. Harika açık havada bilgisayar, tablet veya televizyon bulamazsınız ve elektronik gerektirmeyen yapacak çok şey vardır.

Harika yemekler:

Yemeklerin tadı dışarıda hazırlandığında daha lezzetli olur. Hiçbir şey açık ateşte yapılan küçük tatlılardan daha iyi olamaz. Bir sonraki kamp gezinize çıkmadan önce büyük hayaller kurun ve harika bir menü planlayın.

Doğa ile bağlantı:

Kamp yaparken; doğa ile temas kurma, vahşi yaşamla karşılaşma ve büyük şehrin parlak ışıklarından uzakta yıldızları görme şansı elde edersiniz. Milyarca yıldızı sırt üstü kumlara ya da çimenlere yatarak izlemesi gibisi yok. Kamp yapmanın birçok faydasını keşfederken, sizin ve ailenizin doğayla bağlantı kurma şansına sahip olduğunuza emin olabilirsiniz. s

Yeni becerilerin geliştirilmesi:

Kamp yaparken yeni beceriler geliştirme yönünde bir şansınız var. Kamp hayatı yeni şeyler öğrenmek için harika bir fırsat. Çadır kurmayı, düğüm atmayı, ateş yakmayı, yeni bir yemek pişirmeyi ve daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Bu becerilere sahip olmak önemlidir, ancak yine de düzenli yoğun programlarımız sırasında bunları geliştirme şansımız yok.

Yetişkinler için kamp yapmanın faydaları gençler için de geçerli olsa da, genç kampçılara özgü bir takım faydalar da vardır.

Eğitim fırsatları:

Çocuklar için kamp yapmak için harcanan zaman öğrenmeye harcanan zamandır, bu da keşif programlarının bu kadar değerli olmasının nedenlerinden biridir. Balık tutma, yemek pişirme, yürüyüş, düğüm atma, ateş yakma, güvenlik, ilk yardım ve çok daha fazlası dahil olmak üzere yeni şeyler öğrenen çocuklar etrafında inşa edilmiş kamp deneyimlerini kolaylaştırırlar.

Güvenin artması:

Çocukların giderek daha bağımsız hale gelmesi ve kendi yeteneklerine güvenmesi önemlidir. Gençlerin kamp yapmasının faydalarından biri de güvenli ve kontrollü bir ortamda özgürlüğü öğrenmelerine olanak sağlamasıdır. Çocuklar yeni şeyler öğrendikçe ve ilk deneyimlerini yaşadıkça kendilerine daha çok güveniyorlar.

Aile bağlantıları:

Kamp yapmak çocuklar ve aileleri için faydalıdır çünkü aile üyeleri - erkek ve kız kardeşler, ebeveynler ve çocuklar arasındaki bağları güçlendirmeye yardımcı olabilir ve bu liste devam eder. Hepiniz bir grup olarak kendinizi daha güçlü hissederek eve döneceksiniz.

AVEN CAMP ile BİR KAMP DENEYİMİ YAŞAYIN

Kamp yapmanın faydalarını keşfetmek mi istiyorsunuz? Aven Camp ile bir sonraki kamp gezinizi planlamaya hazır mısınız? Bir sonraki maceranız için bugünden Aven Camp ile tanışın. İster grup olarak gelin isterseniz gruplarımıza dahil olun. 

haydiavrupaya.com
avencamp.com


kamp turları, kamp yapmak, kamp hayati, kamp turu, kampçılık, kamp yerleri,kampın faydaları, kamp planı, mavi yolculuk, karavan kiralama, kiralık karavan, kampçı, mavi tur, yat turu, kamp ateşi, aktivite tatili



Makaleyi paylaş