karavanla tatil, karavan kiralama, karavan kiralama ankara

Karavan Tatilinde 7 Güzel Şey

Karavan tatili kimileri için gerçekten bir keyif unsurudur. Deneyimleyen herkes için de aynı şey geçerli olabilir.

Yeter ki seyahatinizi dikkatlice planlayın, rotanızı doğru çizdiğinizden emin olun. Karavan kiralamadan önce karavanınızı yola çıkmadan kontrol ettirin. Veya en azından bir fotoğraf isteyin. Karavanlar çok eğlenceli olabilir, bu yüzden kendinizi biraz daha lüksle şımartmak için biraz fazladan para ödemekten korkmayın! Karavan tatillerini güzel kılan şeylerden, ne gibi yararları olabileceğinden bahsedelim.

Karavanlar bazı çevrelerde iyi bir algı oluşturmamış olabilir. Ancak bunun nedeni kötü planlama veya hava durumu gibi kontrolünüz dışındaki sorunlardır. Bu günlerde karavanlar birçok farklı şekil ve boyutta geliyor ve bazıları kesinlikle geçmişe göre daha lüks.

Butik bir tatil imkanı

Artık kişiye özel, kişiselleştirilmiş tatil anlayışının egemen olduğu bir dönemdeyiz. Gerek pandemi koşulları, gerekse doğal ortamlara duyulan özlemler bunu gerektirdi.

Karavan tatilinin en büyük yararı bu imkânı tanımış olmasıdır. Tamamen esnektir. Eğer bir karavan kiralarsanız, dilediğiniz zaman tatile çıkabilirsiniz! Yılın belirli zamanlarıyla veya uçuş saatleriyle sınırlı değilsiniz ve hatta arkadaşlarınızı ve ailenizi yanınıza alabilirsiniz.

Bazı karavanlar ayrıca evcil hayvan almanıza da izin verir, böylece onlara bakacak birini bulma konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Dolayısıyla, tatil için daha esnek bir yaklaşım arıyorsanız, karavan tatili tam da ihtiyacınız olan şeydir.

Doğa ile iç içe

Karavan kiralıyorsanız neredeyse her yerde kalabilirsiniz! Doğaya çok daha yakın olacak ve çevrenizden daha çok keyif alabileceksiniz. Bir otelden göreceğiniz güzel manzara aslında kapınızın önünde olabilir. Pek çok insan, daha göz alıcı bir “kamp tatili” için, bazı ek ev konforları ile karavan tatilini süslüyor.

Belirlenmiş kamp alanları, ya bir deniz ya bir göl kıyısı olabilir. Bu gibi yerlerde suyun tadını çıkarabilirsiniz. Su sporları, aktiviteleri de Karavanla kamp yaparken bulacağınız fırsatlardan olabilir.

Karavanın kapısını açıp doğrudan kendinizi doğanın içinde bulursunuz. Temiz havayı ciğerlerinize çekebilir, manzarayı izleyebilir, huzur bulabilirsiniz.

Daha Sosyal

Kamp alanlarında kalıyorsanız eğer, karavan komşularınız olacaktır. Sizinle ayn amaçlarla tatil yapan insanlarla bir arada olursunuz. Dilerseniz, tanışıp ortak program yapabilir, dilerseniz yalnız takılmayı tercih edersiniz, bu sizin isteğinize bağlıdır.

Ancak arkadaş edinmek istiyorsanız, karavan tatili sizi çok sayıda arkadaş canlısı, benzer düşünen insanlarla tanıştıracaktır. Çevre hakkında tavsiyelerde bulunabilecekler ve klişe görünse de - ömür boyu sürecek arkadaşlar edinebilirsiniz.

Kirala ya da satın al

Karavan satın almak ucuz değil ama karavan tatiline çıkmak için bir tane almanıza gerek yok, değil mi? Karavan kiralamak bir otelden çok daha ucuzdur, evet daha lüks bir karavan bile daha ucuz olabilir ve karavan tatilinizin tadını çıkarırsanız, her zaman kendinize ait bir karavana yatırım yapabilirsiniz. Dahası, kurulumu hazır bir karavan parkına gitmek sizi çok fazla güçlükten kurtarır.

Kamp alanları

Karavanınızı park edeceğiniz kamp alanları başlı başına bir tatil beldesi gibidir! Yani, birçok yönden, birinde kaldığınızda her iki dünyanın da en iyisini elde edeceksiniz. Karavan parkları çok çeşitli boyutlarda gelir; bazıları ucuz ve temel ihtiyaç olanakları, bazıları ise daha lüks ortamlar sunuyor.

Sadece karavan parkınızı keşfederek çeşitli boş zaman aktivitelerine katılabilirsiniz. Bazı kamp alanları bu yönden çok zengin olabiliyor. Spor salonuna gidebilir, spa uygulamalarının keyfini çıkarabilir ve güzel yemekler yiyebilirsiniz.

Kitap – sinema – ateş başı müzik

Karavanla seyahat etmek demek, huzurlu zaman geçirmek demektir. Günlük hayatın koşuşturması içinde çok sevsek de kitap okumak için yeterli zaman bulamayabiliyoruz. Karavanla tatile çıktığınızda zamanın tamamı size ait olacağından bol bol kitap okumak için fırsatınız olacaktır. Bir hamak kurarsınız elinize kitabınızı alırsınız, doğanın içinde huzurlu şekilde sadece kitaba odaklanırsınız.

Ya da projeksiyon makinesi varsa yanınızda bilgisayarınıza indirdiğiniz filmi Karavanın gövdesine yukardan sarkıttığınız kumaşa yansıtabilirsiniz. Sırt üstü açık havada kahveniz elinizde filminizi izleyin

Ya da bir ateş yakarsınız, elinizde içecekleriniz, ateş başında sohbet edeceğiniz birileri de varsa ateş başı müzik keyfi. Sizlere güzel duygular hissettirecek bir ortamı hazırlamış olacaksınız. İşin güzel yanı, her şey elinizin altında karavanınızda.

Sağlıklı ortam

Karavan demek size özel demektir. İçinde bildiğiniz tanıdığınız insanlar bulunur. Onlarla tatile çıkarsınız. Kalabalıklarla işiniz olmaz. Ortak temas noktaları yok denecek kadar azdır. Ayrıca bol temiz hava, bol oksijen, bol huzur, bol eğlence vardır. Bu yüzden moral ve motivasyonunuz yükselecektir ve bağışıklık sisteminiz doğal olarak güçlenecek ve daha sağlıklı olacaksınız.

Özellikle pandemi dönemlerinde, sterilize edilmiş karavanlar sağlıklı bir tatil için oldukça iyi bir tercihtir.

Karavan özellikleri:

* 750 kg altı ruhsattan muaf

* 4 kişilik yatak kapasiteli

* Mutfak banyo

* WC(portatif)

* İki adet ranza (yetişkin boy )

* Gardolap

* 100 lt temiz su deposu

* 50 tl buzdolabı

* U köşe takımı

* Sineklik perde

* İçte ve dışta duş

Kamp turlarımız hakkında bilgi almak için: Kamp Turları

Otobüsle Avrupa Turlarımız için:Otobüsle Avrupa Turu

Diğer makalelerimizi okumak için: blog.avencamp.com

 

 

Makaleyi paylaş